Основателя на турнира Купа на мира, д-р Сан Мьон Мун

Купа на мира – финал - дузпи

Основателя на турнира Купа на мира, д-р Сан Мьон Мун, връчва купата на победителя.Д-р Муун е създал и спонсорирал стотици организации и проекти посветени на Световния Мир работещи във всички свери на човешкия живот. В основата на учението на Преподобния Сан Мьон Муун е разбирането за централната роля на семейството в установяването на здраво общество и разрешаването на всички социални проблеми.

С виждането, че Футбола е естествен мост между култури и религии през 2002 д-р Мун основа Световната купа по футбол за мир. Турнира (The Peace King Cup) подкрепя световния мир чрез футболни игри, надхвърляйки бариерите на идеология и религия.

На снимката Пеле на личен прием при религиозния лидер, д-р Мун. Царя на Футбола е вдъхновен и по лични причини; като дете е преживял помирителния ефект на спорта между расите и етносите в Бразилия.

Противоречивия в миналото религиозен лидер намира подкрепа за осъществяване на идеите си за мир и в средите на футбола. От няколко години на сам сме свидетели на организираните от него световни шампионати по футбол за Купата на мира (The Peace King Cup), които се ползват с подкрепата и на идоли във футбоала като Бразилската звезда Пеле. Пеле, „Царя на Футбола”, многократно се среща с д-р Мун и дискутират как футболът да се превърне в средство за постигането на мир.